Incearca sa schimbi supararea cu empatia. Odata ce copiii isi dau seama ca esti de partea lor, ei se vor simti in siguranta si vor putea comunica mult mai bine ceea ce ii deranjeaza sau ii supara. Spune-le celor mici ca ai nevoie de ceva timp sa te gandesti la ceea ce s-a intamplat, timp in care sa te calmezi si sa te gandesti si la motive, iar apoi vei reusi sa comunici altfel cu cei mici.
Daca cei mici sunt ingrijorati ca ii vei pedepsi sau ii vei certa veti intra cu totii intr-un fel de cerc: tu te vei supara pentru cele intamplate, iar ei vor incepe sa minta sau sa faca lucruri care e clar ca te vor supara, doar pentru ca nu se simt destul de in siguranta sa vorbeasca deschis cu tine.
Singura metoda de a-i face pe cei mici sa invete ceva din tot ce s-a intamplat este sa aveti o conversatie calma asupra celor ce s-au petrecut, iar pentru a face asta aveti nevoie de comunicare din partea celor mici, vreti sa stiti care sunt motivele lor.
Intrebarile cu raspunsuri monisilabice nu ajuta pe nimeni. In loc de “E adevarat ca tu ai inceput sa te certi cu X?” mai simplu si mai benefic pentru toata lumea este “De ce v-ati certat?” “Crezi ca a ajutat pe cineva ca ai reactionat asa?
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”